Camera Deputaților solicită un buget de 490,7 milioane de lei pentru anul 2019, cu 54,4 milioane de lei mai mult decât bugetul pe anul în curs, potrivit unui proiect de hotărâre postat pe site-ul Camerei și citat de g4media.ro.

Acesta arată că doar indemnizațiile, diurnele, sumele forfetare ale deputaților și salariile angajaților Camerei vor costa în 2019 peste 351 de milioane de lei.

”La fundamentarea cheltuielilor de personal, în sumă de 351.641.000 lei, a fost luată în calcul modificarea salariului de bază minim brut pe țară, în funcție de care se calculează indemnizațiile pentru deputați, modificarea sumei forfetare acordate pentru desfășurarea activității în circumscripțiile electorale, plata diurnei și a indemnizației de cazare acordate cu ocazia deplasărilor în străinătate, precum și acordarea indemnizației pentru persoanele cu grad accentuat de handicap, a voucherelor de vacanță și a indemnizației pentru internship”, se arată în proiectul de hotărâre postat pe site-ul Camerei.

Bugetul Camerei pentru anul 2018 a fost de peste 436 milioane de lei, din care 321,2 milioane de lei au fost alocate cheltuielilor de personal (indemnizații, diurne, sume forfetare, salarii) și 28,7 milioane pentru plata pensiilor speciale.

Potrivit informațiilor transmise de Camera Deputaților și Senat, numărul parlamentarilor pensionari este aproape dublu față de cel al senatorilor și deputaților în funcție. 506 foști deputați și 221 de foști senatori primesc celebra indemnizație pentru limită de vârstă. În total, 727 foști demnitari, față de 465 cât numără în prezent Parlamentul.

Pensiile speciale sunt cuprinse între 1.800 și 13.500 de lei pe lună.