Ordonanţa de urgenţă 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25% de la 1 octombrie a fost adoptat cu sprijinul majorităţii deputaţilor, împreună cu amendamentul PSD care prevede mărirea salariilor celorlalţi bugetari, care nu au beneficiat de majorări, cu 10% de la 1 decembrie.

Proiectul a fost votat de 319 deputaţi, fiind înregistrate 7 abţineri şi un vot 'împotrivă'.

Comisiile pentru muncă şi pentru sănătate din Camera Deputaţilor au adoptat anterior în şedinţă comună un amendament la această ordonanţă, care se referea numai la personalul din sistemul public sanitar, amendament potrivit căruia salariile bugetarilor se măresc de la 1 decembrie cu 10%.

Deputaţii liberali au solicitat în plen retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului pentru a se discuta în această perioadă cu Ministerul Finanţelor, care trebuie să spună dacă această majorare este sustenabilă.

Ordonanţa 35/2015 prevede că, începând cu data de 1 octombrie 2015, prin excepţie de la prevederile alin. (1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum şi personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.AGERPRES