Primul dosar ar fi fost înregistrat în 2001. Dosarul avea ca speță o moștenire, în care mama soției președintelui primise o parte. Ulterior, Carmen Iohannis a cumpărat de la mama ei moștenirea, după ce aceasta o obținuse prin acte false, conform România TV.

Președintele a avut calitate de inculpat într-un dosar din 2006. Este vorba despre dosarul cu retrocedarea către FDGR, un dosar care a ajuns la DNA și DIICOT.

Mai mult, un alt dosar ar fi fost închis la doar o lună după ce Klaus Iohannis a devenit președintele României. În dosar a fost vorba despre retrocedarea unei clădiri în care se regăsea un magazin.

În acest context, denunțătoarea din dosar a dat din casă.

”Eu am băgat 4 miliarde de lei vechi în modernizarea acestei clădiri. Acest individ (n.r. Klaus Iohannis) a pus la cale un plan de retrocedare fantomă. Acest dosar a ajuns la DNA, domnul Țuluș l-a plimbat. Am fost în audiență la primarul Iohannis și mi-a făcut o ofertă. Iohannis mi-a propus să mă înțeleg cu cel căruia îi retrocedase imobilul.”, a spus Elena Pătru, denunțătoarea din dosar, la România TV.