Jurnalista Kanal D, Denise Rifai, vine cu un anunţ bombă despre pensii. Aceasta face dezvăluiri incredibile. Statul român va plăti. Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile speciale? Denise Rifai a spus totul.

Denise Rifai, reacţie dură în scandalul momentului

Denise Rifai iese la rampă cu o reacţie dură în scandalul momentului. După ce parlamentarii au votat desfiinţarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor, jurnalista de la Kanal D vine cu dezvăluiri incredibile.

Într-o postare pe o reţea de socializare, Denise Rifai spune că, de fapt, acestea nu vor fi eliminate. Doar România va pierde extrem de mulţi bani după această mutare. Urmează procese extrem de lungi care vor duce la un singur rezultat. Bani pierduţi.

„Apropos de toata nebunia de azi cu pensiile speciale. Praf in ochi! O sa vedeti! Vor urma procese castigate de toti cei care au pensii in plata si statul roman va plati!

Ps. Ma intreb oare cand politicienii vor intelege ca sunt acolo, pentru noi, si ca noooi nu suntem chiar atat de ignoranti ????!!!

Ps2. Oare s or fi nascut Acei Politicieni care sa si faca ceva pe bune pentru tara asta??? Si nu ma refer la cateva cazuri, izolate, de tipi chiar corecti!

#numaipotcuDEMAGOGIA”, a scris Rifai pe o reţea de socializare.

Pensiile speciale ale parlamentarilor, desfiinţate

Miercuri, 17 februarie, Parlamentul României a luat o decizie majoră privind eliminarea unor pensii deosebit de controversate. Este doar începutul, atrage atenţia vicepremierul Dan Barna.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a comentat decizia de miercuri privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„În realitate sunt indemnizaţii. Ele nu intră în categoria de drepturi câştigate”, a spus acesta. Barna a explicat că aceste indemnizaţii, care nu se bazează pe criteriul contributivităţii, vor fi de acum eliminate, iar decizia priveşte şi pensiile aflate în plată.

„Legea vorbeşte şi de indemnizaţiile în plată. Această categorie de venituri, pe care popular le numim pensii speciale ale parlamentarilor, în realitate sunt indemnizaţii, nefiind pe criteriul contributivităţii, ele nu intră în categoria de drepturi câştigate. Sunt nişte indemnizaţii care, prin decizia de azi a Parlamentului, sunt eliminate.

Am citat şi din deciziile CCR, care spun foarte clar că nu e o chestiune de retroactivitate a legii. Deci, hotărârea de azi a Parlamentului se referă şi la pensiile aflate în plată. A fost amendamentul USR PLUS la forma proiectului de lege care a venit în faţa Parlamentului”, a spus Dan Barna, miercuri, la Parlament.

Plafonările şi eliminările de pensii speciale nu se vor opri aici.  Va urma eliminarea şi plafonarea şi a altor pensii speciale, primii pe listă în acest sens fiind primarii.

„Vom veni cu iniţiative legislative în Parlament în perioada următoare – nu peste doi ani, nu peste cinci, ci în săptămânile şi lunile următoare – pentru fiecare categorie în parte, tocmai pentru a face paşii fireşti pentru corectarea acestei anomalii de moralitate pe care o trăieşte România.

Proximă este categoria primarilor, pentru că acele pensii nu au intrat încă în plată şi atunci este firesc ca în perioada următoare să nu ajungem în situaţia de a intra în plată. Vor fi prorogate până la începutul anului viitor, deci cu siguranţă vom soluţiona şi această categorie, după care fiecare categorie încercăm să o tratăm prin legi individuale, tocmai pentru a păstra principiile de echitate despre care vorbeam.

Asta am stabilit în şedinţa coaliţiei: în următoarele două luni vom face un calendar pentru fiecare categorie şi cea a pensiilor primarilor e proximă, prin faptul că era deja un proiect de lege. Aici nu sunt dificultăţi”, a explicat Dan Barna,

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea