Producătorul olandez de adezivi Den Braven România estimează o majorare de 15% a cifrei de afaceri în acest an, la peste 35 mil. euro, în condiţiile în care în intervalul ianuarie-aprilie vânzările au crescut cu aproape 40%, susţinute de dublarea exporturilor.

Exporturile companiei Den Braven România, activă pe piaţa spumelor poliuretanice şi pe cea a izolanţilor siliconici şi acrilici, au crescut în primele patru luni de peste două ori, la 4,68 mil. euro, iar vânzările totale au atins un nivel de 9,25 mil. euro în acest interval, cu 38,4% peste cel înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Directorul general al companiei, Adrian State a precizat că majorarea volumului de vânzări din România a fost determinată, în principal, de extinderea portofoliului de clienţi, compania înregistrând în perioada ianuarie-aprilie 2010 un număr suplimentar de peste 100 de clienţi, faţă de numărul mediu din primele patru luni ale anului anterior.

Creşte producţia

Compania a bugetat pentru acest an o producţie de 13,5 milioane de tuburi de spuma poliuretanică, comparativ cu circa nouă milioane de tuburi produse în 2009.

Exporturile de spumă poliuretanică, principalul produs al companiei, cu o pondere de circa 90% în totalul vânzărilor externe, au crescut de 2,4 ori în primele patru luni, la 4,1 mil. euro, comenzile cele mai mari provenind din Austria, Italia şi Polonia.

În acelaşi interval, vânzările interne de spume poliuretanice au avansat cu 6%, însă în luna aprilie volumul vânzărilor a urcat cu aproximativ 30%.

Filiala din Republica Moldova a companiei a avut o contracţie de circa 10% în primele patru luni, la 420.000 euro, comparativ cu nivelul de 470.000 euro consemnat în aceeaşi perioadă din 2009.

Vânzările Den Braven România au atins anul trecut un nivel de 30,8 mil. euro, în scădere cu 8% faţă de 2008. Valoarea include şi rezultatul filialei din Republica Moldova.

Grupul Den Braven, înfiinţat în anul 1974, în Olanda, deţine 11 unităţi de producţie la nivel mondial şi derulează activităţi în peste 100 de ţări de pe patru continente. Reprezentanţa din România, deschisă 1997, are în prezent peste 250 de angajaţi.