Demisii în lanț după plecarea lui Orban din Guvern. Încă un membru din cabinetul său a fost eliberat din funcţie.

În Monitorul Oficial 1.195 a fost publicată, marţi seară, o decizie privind eliberarea Mădălinei Ileana Simion, la cerere, din funcţia de director de Cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Decizia a fost semnată de premierul interimar, Nicolae Ciucă. În cursul zilei a demisionat şi secretarul general al Guvernului Antonel Tănase, fiind înlocuit cu directorul Direcţiei Juridice.

Numire bombă în noul Guvern

Dragoş Condrea a fost desemnat, marţi, în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Decizia a fost luată de prim-ministrului interimar Nicolae Ciucă, potrivit unei informări a Guvernului. Condrea a deţinut funcţia de director al Direcţiei juridice din cadrul SGG.

Acesta îl înlocuieşte în funcţie pe Antonel Tănase, care a demisionat marţi de la conducerea Secretariatului General al Guvernului.

După ce Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de premier, Nicolae Ciucă a venit și i-a luat locul. Deși ocupă de puțin timp fotoliul de premier interimar, Nicolae Ciucă i-a cerut secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase, să demisioneze. Acesta din urmă a declarat că a avut o discuție cu Nicolae Ciucă și că i-a spus că o să vină un alt secretar de stat la Guvern.

Anunțul lui Orban după ce a renunțat la funcție

”Îmi depun demisia azi. Mi s-a cerut și m-am conformat. Nu mă cramponez de funcție”, a declarat Antonel Tănase. Antonel Tănase a fost numit în funcția de Secretar general al Guvernului pe data de 6 noiembrie 2019, la două zile după ce Ludovic Orban a preluat funcția de prim-ministru.

În urmă cu puțin timp, Nicolae Ciucă a susținut o declarație de presă în care a anunțat ce măsuri va lua Guvernul. În plus, a avut și un mesaj de mulțumire pentru Ludovic Orban pentru ”echilibrul între măsurile luate pentru combaterea pandemiei și măsurile economice”.

Nicolae Ciucă a anunțat că își va păstra și funcția de ministru al Apărării Naționale.  „Vom continua cu prioritățile în privința pandemiei de coronavirus. Pentru oprirea pandemiei și continuarea implementării strategiei pentru vaccinare.

Vom continua măsurile economice de ajutor pentru firmele afectate de pandemie. Vom finaliza economic anul 2020 și vom pregăti foarte bine anul 2021. Vreau să îi multumesc lui Ludovic Orban pentru echilibrul în privința măsurilor luate pe domeniul economic față de cele sanitare. Voi continua să fiu în toată această perioadă și ministrul Apărărăii Naționale”, a spus acesta.