"Decizia acestora a survenit pe fondul unor viziuni diferite faţă de cea a acţionarilor cu privire la evoluţia băncii", precizează un comunicat. Nicolae Petria este unul dintre principalii membri fondatori ai Băncii Comerciale Carpatica, bancher cu o experienţă profesională de 38 de ani în domeniul economic. În cadrul băncii a fost membru al Consiliului de Supraveghere din 2009, iar în 2012 a fost ales pentru funcţia de preşedinte al consiliului. Anterior a lucrat pentru Banca Naţională a României şi pentru UniCredit Bank.

Doina Toader, este expert contabil evaluator şi auditor financiar, membru în Consiliul superior CECCAR şi Camera Auditorilor Financiari din România. În cadrul Băncii Comerciale Carpatica, a ocupat funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor acţionarii au respins atât propunerea de micşorare a capitalului social pentru reducerea pierderilor, dar şi propunerea de majorare de capital.

Banca Comercială Carpatica este o instituţie financiară cu capital social majoritar românesc, ale cărei acţiuni sunt listate la categoria întâi a Bursei de Valori Bucureşti. Banca Comercială Carpatica a fost înfiinţată la Sibiu în data de 15 iulie 1999.AGERPRES