La o oră după începerea lucrărilor Consiliului Național al PSD, deputatul de Satu Mare, Octavian Petric, aflat la al doilea mandat, le-a transmis colegilor săi un mesaj care i-a lăsat mască pe aceștia. Deputatul PSD a anunțat duminică că-și va da demisia din partid. “Sunt mâhnit că în PSD, un partid în care vocea fiecărui social-democrat se putea face auzită, azi relația dintre conducere și membri este inexistentă. Nu mai poate vorbi nimeni și, dacă cineva îndrăznește să aibă o altă opinie, este pus la zidul infamiei”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook. Petric a anunțat că se înscrie în partidul lui Victor Ponta. În noiembrie și la începutul lunii decembrie alți șapte parlamentari și-au dat demisia din PSD și s-au înscris în partidul lui Victor Ponta.

“Din păcate, în acești ultimi doi ani de când PSD a câștigat alegerile cu un program de guvernare consistent, la nivel parlamentar și public ni se impun 4-5 teme care nu au nimic de a face cu ceea ce am susținut toți în campania electorală. De 2 ani de zile nu se discută decât despre modificarea legilor justiției, a codurilor penale și de procedură penală, despre amnistie și grațiere.(…) Sunt mâhnit că în PSD, un partid în care vocea fiecărui social-democrat se putea face auzită, azi relația dintre conducere și membri este inexistentă. Nu mai poate vorbi nimeni și, dacă cineva îndrăznește să aibă o altă opinie, este pus la zidul infamiei!”, scrie deputatul pe Facebook. “Nu mă mai regăsesc în PSD, un partid care nu mai reprezintă interesele românilor şi în care nu mai sunt respectate principiile şi valorile în care cred. (…) Din păcate, în aceşti ultimi doi ani de când PSD a câştigat alegerile cu un program de guvernare consistent, la nivel parlamentar şi public ni se impun 4-5 teme care nu au nimic de a face cu ceea ce am susţinut toţi în campania electorală. De doi ani de zile nu se discută decât despre modificarea legilor Justiţiei, a codurilor penal şi de procedură penală, despre amnistie şi graţiere”, a mai scris Petric.

Octavian Petric a anunţat că luni îşi va depune adeziunea la Pro România, din dorinţa de a contribui “la relansarea unei stângi autentice”, şi şi-a exprimat speranţa ca, într-un viitor cât mai scurt, să i se alăture şi alţi colegi. La începutul lunii decembrie patru deputați PSD, printre care și liderul din Caraș-Severin Ion Mocioalcă, și-au anunțat plecarea din PSD și înscrierea în partidul lui Victor Ponta, Pro România. Este vorba de deputații Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Mihai Popa și Mihai Mohaci.