Directorul general al companiei Telekom Austria, Hannes Ametsreiter, şi-a anunţat astăzi demisia din funcţie, începând cu data de 31 iulie, transmite Reuters. Decizia lui Hannes Ametsreiter constituie o adevărată surpriză, în condiţiile în care contractul său expira la finele lui 2016, cu posibilitatea prelungirii până în 2018. Hannes Ametsreiter se află în fruntea Telekom Austria din 2009. Una dintre sursele consultate de Reuters a precizat că acesta ar fi primit o ofertă pentru o altă poziţie, însă nu a oferit detalii.

Telekom Austria, companie la care grupul America Movil, controlat de miliardarul mexican Carlos Slim, deţine aproximativ 60% dintre acţiuni, a confirmat demisia lui Hannes Ametsreiter, dar nu a oferit un motiv pentru decizia sa. În schimb, cotidianul austriac Die Presse susţine că Hannes Ametsreiter a fost forţat să demisioneze la presiunile venite din partea acţionarului majoritar America Movil.

În luna martie a acestui an, Carlos Slim l-a promovat pe Alejandro Plater în funcţia de director operaţional la Telekom Austria. În cazul în care boardul companiei nu va reuşi să desemneze un succesor pentru Hannes Ametsreiter, Alejandro Plater, în calitate de director general adjunct, va asigura interimatul. Carlos Slim a anunţat în mod public că vrea să utilizeze Telekom Austria drept o bază pentru continuarea expansiunii în Europa Centrală şi de Est.

Sursa: AGERPRES


Te-ar putea interesa și: