Președintele PMP Timiș, Cornel Mircea Sămărtinean, și-a anunțat luni plecarea din funcția de președinte al organizației județene a partidului.

Deși prezintă realizări importante obținute de organizația județeană de partid pe care o conduce, Sămărtinean precizează, într-un comunicat de presă, că a luat decizia să își depună mandatul, în urma analizei naționale a rezultatelor .

Analiza națională a rezultatelor alegerilor locale la PMP

”Ieri în ședința CEN București am luat decizia să îmi depun demisia din calitatea de Președinte PMP Timiș.

Această decizie vine în urma analizei naționale a rezultatelor alegerilor locale din 27.09.2020, unde PMP Timiș a obținut un număr de 9.450 de voturi la Consiliul Județean.

În același timp am reușit să obținem 4 primarii importante (Săcălaz, Giarmata, Bucovăț și Uivar) și candidatul din Orțișoara care a intrat în faza următoare având un scor de egalitate, precum și un număr de 53 consilieri locali.

Doresc să mulțumesc tuturor membrilor PMP Timiș pentru munca depusă în cele 4 campanii, precum și pentru încrederea acordată.”, se arată în comunicatul de presă.

”Aplicăm un principiu egal de sus până jos”

În context, trebuie precizat că Traian Băsescu a precizat duminică seară care sunt condițiile pe care le pune PMP pentru a susține PNL în consiliile locale:

”Din punct de vedere politic, oferta noastră este simplă, clară, tranșantă. Dacă PNL vrea o alianță cu PMP o face de sus până jos. Să o facă numai pe unde le convine, și unde nu, nu… nu merge.

Ori aplicăm un principiu egal de sus până jos, ori dacă nu, ne vedem fiecare de drumul lui. Iar eu când spun lucrul ăsta, nu glumesc.”, a declarat fostul președinte.

”Obiectivul, deocamdată, este să facem alianță cu PNL. Dacă vor fi corecți și nu ne vor face ce-au făcut la locale, la București, când cu 7 zile înainte de depunerea listelor ne-au anunțat că nu mai e alianță…

Noi deja avem suspiciuni majore și o încredere redusă în cuvântul lui Ludovic Orban. La prima probă că rămâne același inconsecvent, ne vedem de drumul nostru.”, a precizat Băsescu.

Foto: INQUAM / Octav Ganea