Concret, medicul Adrian Streinu-Cercel consideră că toți românii are trebui să poarte masca de protecție de dimineață până seara, mai ales în zonele foarte circulate și aglomerate pentru a se proteja de noul coronavirus.

„Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic.

Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2”, a spus Adrian Streinu-Cercel, duminică seară, la Antena 3.

Masca ne protejează, cu o condiție

Acesta punctează faptul că masca este masca reprezintă o protecție foarte bună dacă este purtată cum trebuie, adică să acopere nasul și gura și să fie purtată tot timpul. De asemenea, medicul precizează că trebuie avut în vedere și modul în care aruncăm aceste măști de protecție după folosire pentru că ele reprezintă un pericol de contaminare.

„Trebuie să înțelegem că masca este cea care ne protejează, cu o singură condiție: să acopere și gura și nasul și să fie purtată tot timpul. Dacă o astfel de mască se umezește, ea evident că trebuie să fie schimbată dar și schimbarea asta nu trebuie să fie făcută alandala.

Masca respectivă trebuie să fie pusă într-un coș și de acolo să poată fi dusă în așa fel încât să nu mai intre în contact cu mediul înconjurător pentru că dacă o mască este aruncată la un coș de gunoi pe stradă sau aruncată pe jos și este și contaminată vă dați seama că de acolo virusul pleacă, pentru că nu-l ține nimic să stea pe mască”, a mai spus medicul.

Sursă foto: INQUAM / Octav Ganea