Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat că în prezent, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianței PSD-PNL pentru Primăria generală a Capitalei. El a adăugat că cele două formațiuni vor avea un candidat comun la alegerile locale din acest an pentru Primăria București.

Ciolacu a precizat că Cătălin Cîrstoiu nu este un criminal și a subliniat că înțelege campania împotriva sa.

Marcel Ciolacu l-a lăudat pe medicul Cîrstoiu

El a subliniat că Cîrstoiu este un medic de excepție, fiind decan la UMF și având o reputație solidă în domeniul său. Ciolacu a menționat că acesta este solicitat atât în România, cât și în străinătate pentru operații medicale complexe.

„Candidatul, în acest moment, este Cătălin Cîrstoiu. Am spus foarte clar că luni vom face o coaliţie, am vorbit pe WhatsApp cu domnul Cîrstoiu, o să vorbesc şi telefonic mai târziu, e normal că ţinem o legătură între noi. Nu am apucat să mă uit în detaliu la conferinţa de presă de ieri şi să urmăresc. (…) Sunt ferm convins că bucureştenii vor alege varianta cea mai bună”, a afirmat Marcel Ciolacu sâmbătă, la Piteşti.

Cătălin Cîrstoiu
SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Liderul PSD respinge ideea unui alt candidat la București

Marcel Ciolacu a respins posibilitatea ca alianța PSD-PNL să nu mai propună un candidat pentru Primăria generală a Capitalei. El a afirmat ferm că alianța va avea un candidat unic. Liderul PSD a menționat că, în prezent, au deja un candidat unic.

În apărarea lui Cătălin Cîrstoiu, Marcel Ciolacu a subliniat că acesta nu este un criminal, ci un medic de excepție și un decan la UMF. El a evidențiat reputația profesională solidă a lui Cîrstoiu. A spus că acesta este solicitat atât în România, cât și în străinătate pentru operații medicale complexe. Ciolacu a subliniat necesitatea de a fi corecți în evaluarea situației. El a menționat că orice aspecte neclare vor fi clarificate în cadrul coaliției.

„Domnul Cîrstoiu nu e un criminal, iertaţi-mă! Înţeleg campania… dom-le, e un medic de excepţie e un decan la UMF, un om care şi-a clădit profesional tot ce se poate, este solicitat şi în România şi în străinătate pentru operaţii şi nu face operaţii simple. Haideţi să fim corecţi! Am înţeles, a fost la o clinică… dar lucrurile acestea o să le lămurim în cadrul coaliţiei”, mai spune Ciolacu.

Președintele social-democraților anunță că luni se va tranșa subiectul candidaturii

Marcel Ciolacu a fost întrebat despre presupusa incompatibilitate a medicului Cătălin Cîrstoiu. Acesta a menționat că este conștient că primarul sectorului 1, Clotilde Armand, se află în situație de incompatibilitate. Cu privire la cazul lui Cîrstoiu, el a precizat că nu a văzut o decizie oficială. Potrivit acestuia, în cazul în care Agenția Națională de Integritate (ANI) are documentele necesare, aceasta trebuie să le gestioneze.

Marcel Ciolacu a anunțat că o discuție privind candidatura pentru Primăria Capitalei va avea loc în ziua de luni. El a subliniat că este corect să aibă această discuție în coaliție. Acesta a arătat că nu este responsabilitatea sa să ia decizii unilaterale într-o chestiune atât de importantă, mai ales în ceea ce privește o persoană cu o valoare profesională înaltă precum Cătălin Cîrstoiu.