Românii pot investi bani într-o nouă ediție Tezaur, începând de luni, 13 mai. Titlurile de stat au maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Totodată, au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Românii pot investi bani într-o nouă ediție Tezaur

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 13 mai 2024 – 7 iunie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 în mediul urban și 13 mai 2024 – 5 iunie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gândite special pentru economisire

Ministrul Marcel Boloș a subliniat că titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gândite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobândă competitivă și neimpozabilă, garantată de stat.

De asemenea, sunt foarte ușor de achiziționat, în oficiile poștale sau în sediile Trezoreriei din toată țara.

Ministrul a susținut că aceste titluri oferă „siguranță și venituri regulate celor care vor să facă economiile să producă suplimentar”.

Simultan, ele furnizează Guvernului resursele necesare pentru a-și îndeplini obiectivele financiare.

În acest context, Marcel Boloș a explicat că Tezaur rămâne un pilon al stabilității economice, fiind „una dintre cele mai importante opțiuni de pe piață”.

„Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gândite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobândă competitivă și neimpozabilă, garantată de stat și sunt foarte ușor de achiziționat, în oficiile poștale sau în sediile Trezoreriei din toată țara. Oferă siguranță și venituri regulate celor care vor să facă economiile să producă suplimentar, în timp ce furnizează Guvernului resursele necesare pentru a-și îndeplini obiectivele financiare. Tocmai de aceea Tezaur rămâne un pilon al stabilității economice, fiind una dintre cele mai importante opțiuni de pe piață”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Bani salariul minim
Bani/SURSA FOTO: Dreamstime

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.