PNL a dat vineri startul campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare

Liderii Partidului Național Liberal (PNL) își încep vineri, 10 mai, campania electorală în filialele din diverse regiuni ale țării. Nicolae Ciucă și întreaga conducere a partidului sunt prezenți în mai multe orașe, marcând astfel debutul campaniei pentru alegerile locale și europarlamentare din iunie.

Într-un demers menit să susțină și să încurajeze candidații partidului din întreaga țară, Nicolae Ciucă, împreună cu Lucian Bode, Rareș Bogdan, Dan Motreanu și Siegfried Mureșan, sunt prezenți la lansările candidaților din diverse filiale.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și prim-vicepreședintele, Rareș Bogdan, sunt astăzi la evenimentele de lansare a candidaților PNL din Iași și Suceava pentru alegerile locale și europarlamentare. Această prezență vine în urma unor momente semnificative în Moldova, cum ar fi inaugurarea terminalului 4 al Aeroportului Internațional Iași, cea mai mare investiție liberală în această zonă.

La Iași, Nicolae Ciucă a participat la o ceremonie militară dedicată Zilei Victoriei în Europa, Zilei Uniunii Europene și Zilei Independenței, subliniind importanța acestor momente istorice. Liderul PNL a vorbit astăzi la Iași despre ideea de comasare a alegerilor locale cu europarlamentarele.

nicolae ciuca
SURSA FOTO: Facebook

Nicolae Ciucă a fost prezent la Iași la o ceremonie militară

El a spus că aceasta a fost motivată de faptul că „noi am considerat că este absolut necesar să punem în valoare legătura dintre fondurile europene și dezvoltarea comunităților locale din fiecare județ, din fiecare regiune, din întreaga țară. Trebuie să vorbim despre beneficiile pe care le avem de când suntem în Uniunea Europeană și este o chestiune care, până la urmă, trebuie să ne dea încredere în această perioadă în care toată lumea caută să schimbe, să modifice percepțiile și să le ducă în altă parte.”

În același timp, secretarul general al PNL, Lucian Bode, este prezent la Bistrița, la lansarea candidaților pentru funcțiile de primar și președinte al Consiliului Județean. La acest eveniment participă și europarlamentarul PNL, Daniel Buda.

Eurodeputații PNL Dan Motreanu și Siegfried Mureșan sunt în județele Caraș-Severin și Arad, unde susțin candidații liberali în cursa electorală, promovându-le experiența în administrația locală și capacitatea lor de a atrage fonduri europene.

Această zi marchează debutul campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare, care se încheie pe 8 iunie. Nicolae Ciucă a subliniat importanța acestor alegeri, evidențiind legătura vitală dintre fondurile europene și dezvoltarea comunităților locale.