Fostul președinte Traian Băsescu s-a arătat deranjat de o întrebare referitoare la Elena Udrea și a ales să iasă dintr-o emisiune live pe internet, susținând că subiectul nu are legătură cu Primăria Capitalei.

Traian Băsescu a fost invitat la interviurile realizate în perspectiva alegerilor locale. Spre finalul discuției, fostului șef al statului i s-au adresat întrebări puse de cititori. Una dintre ele se referea la comunicarea pe care a recunoscut că o are cu Elena Udrea și cum interpretează gestul acesteia cu degetul la nas.

Și-a luat la revedere și a întrerupt conexiunea

În acel moment, Traian Băsescu a fost vizibil deranjat, spunând că se ajunge în ridicol și „ce treabă are asta cu Primăria Capitalei?”.

Imediat, și-a luat la revedere și a întrerupt conexiunea, părăsind astfel emisiunea, arată hotnews.ro.

De menționat că fostul președinte a răspuns în timpul interviului și la alte întrebări care nu aveau legătură cu Primăria Capitalei, dar care sunt în dezbatere publică și de interes, cum ar fi presupusa sa colaborare cu Securitatea.

Trebuie precizat că Traian Băsescu a fost Primar General al Capitalei în perioada 2000 – 2004, atrâgându-și deopotrivă simpatia și ura bucureștenilor prin mai multe inițiative extrem de controversate.

Un primar controversat

Una dintre ele a ținut de suprimarea micilor comercianți stradali, așa-zișii ”buticari”, cărora Băsescu le-a interzis să mai dețină tarabe pe spațiul public.

O altă categorie de bucureșteni pe care Băsescu i-a supărat foarte tare sunt iubitorii de animale, prin atitudinea sa intransigentă la adresa câinilor fără stăpîn, care au fost capturați de către hingheri și uciși cu cruzime în număr suficient de mare pentru a atrage oprobiul unei părți însemnate a bucureștenilor.

Mandatul de primar general a coincis cu guvernarea Adrian Năstase, stilul combativ al lui Traian Băsescu și desele conflicte cu majoritatea de stânga din Consiliul General al Municipiului București crescându-i notorietatea la nivel național.

Foto: INQUAM / Octav Ganea