Cum a ajutat-o televiziunea să devină omul de astăzi?

Jurnalista a postat un mesaj pe rețelele de socializare prin care transmite că pleacă de la Digi 24. Aceasta transmite că încheie o etapă din viața sa, dar va da startul alteia.

„The end! Închei cel mai amplu, ofertant, solicitant şi important proiect din viaţa mea profesională de până acum: 7 ani de Digi24. Închei etapa care mi-a testat limitele şi potenţialul şi m-a ajutat să devin Ana de astăzi”, aşa începe mesajul său.

Ana-Maria precizează că televiziunea i-a solicitat toate resursele. De la condiţii, lucrul sub presiune, până la răbdare, organizare şi câştigul încrederii surselor.

„Televiziunea, în faţa, dar mai ales în spatele camerelor de filmat este experienţa care mi-a solicitat toate resursele, fără excepţie: lucrul sub presiune, indiferent de condiţii, oră, ziua săptămânii, răbdarea, buna organizare, capacitatea de sinteză, câştigul credibilităţii în faţa urmăritorilor, câştigul încrederii surselor, profesionalismul, dinamismul, empatia, luciditatea, coerenţa, stresul şi rigoarea impusă de direct, sutele de filmări şi oamenii care mi-au devenit personaje, cei peste nouă ani petrecuţi la ştiri în diferite colective sunt atuurile cu care ies, cel puţin temporar din branşă şi, sunt, totodată, fundamentul cărţii mele de vizită de până la 33 de ani.”

Care sunt planurile jurnalistei?

Ana a mai adăugat că în curând o s-o vedem într-o nouă etapă: „Stop şi de la capăt: ne revedem curând, într-o nouă etapă pentru care sunt pregătită să investesc energie, pricepere şi suflet.”

Jurnalista a mai transmis în postarea sa un sfat pentru cei care își doresc o carieră în lumina reflectoarelor.

„Un sfat acelora care visează o carieră în televiziune: fiţi pregătiţi să renunţaţi la voi de dragul a ceea ce se vede pe sticlă: televiziunea este în topul joburilor care “taxează” lucrurile făcute cu jumătate de măsură”, a spus Ana-Maria.

Contactată de Paginademedia.ro, Ana-Maria Tuică a spus că nu va continua în presă, ci va schimba domeniul.

Carte de vizită – Ana-Maria Tuică:

  • A studiat Relaţii internaţionale la SNSPA (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative)
  • A studiat Master Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană SNSPA
  • A fost reporter la Digi 24 din anul 2016
  •   A fost co-prezentator la Digi 24
  •   În trecut a lucrat la Antena 3 şi Televiziunea Română