Studiul realizat de centrul britanic Alzheimer's Disease International (ADI) susţine că peste 9,9 milioane noi cazuri de demenţă sunt descoperite în fiecare an la nivel global, adică unul la fiecare 3,2 secunde. 

'Creşterea costurilor globale ale demenţei va pune provocări serioase pentru sistemele medicale şi sociale din întreaga lume', susţine directorul ADI, Marc Wortmann, care a făcut un apel către guverne să demareze politici pentru a rezolva această problemă. 

Studiul arată că în prezent 46,8 milioane de persoane suferă de demenţă, însă cifra ar urma să se tripleze până în 2050 la 131,5 milioane. În plus, studiul susţine că în prezent 58% dintre persoanele care suferă de demenţă trăiesc în ţările cu venituri mici şi medii, dintre care 22,9 milioane în Asia. Cu toate acestea, prognozele arată că procentajul va creşte la 68% în 2050. 

Autorii studiului au plecat de la costurile globale actuale ale demenţei şi au ajuns la concluzia că în 2018 aceste costuri vor ajunge la 1.000 de miliarde de dolari, şi chiar la 2.000 de miliarde de dolari până în 2030. În consecinţă, autorii au făcut un apel către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi guverne să-şi intensifice investiţiile în studierea demenţei şi să adopte politici care să încurajeze populaţia să adopte un stil de viaţă care să reducă riscul demenţei pe termen lung.

AGERPRES