Finanţarea asigură capitalul de lucru şi emiterea de scrisori de garanţie bancară pentru contractele încheiate de companie cu diverşi beneficiari.

Compania lui Florea Diaconu are un portofoliu de lucrări în valoare de peste 450 mil. euro care se desfăşoară atât în ţară, cât şi peste hotare în Austria, Moldova, Gabon şi Irak.

Deşi a anunţat în repetate rânduri că încearcă să reducă dependenţa Delta ACM de contractele cu statul, Florea Diaconu a continuat să atragă noi lucrări din această direcţie şi pe parcursul ultimilor ani. În luna octombrie a anului trecut, Delta ACM a câştigat un contract în valoare de 37,8 mil. euro pentru repararea străzilor, aleilor, trotuarelor şi parcărilor din Craiova. În aceeaşi lună, primăria Voluntari a atribuit constructorului un contract în valoare de 14,8 mil. euro ce prevede reabilitarea bulevardului Pipera-Tunari.

În plus, Metrorex a atribuit asocerii Astaldi – FCC – Delta ACM – AB Construct un contract de 15,3 mil. euro pentru lucrări suplimentare la magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon. Asocierea realizează lucrările de rezistenţă pe secţiunea Râul Doamei – Operă (Haşdeu), cu o lungime totală de 6,2 km şi nouă staţii, în baza unui contract atribuit în martie 2011, pentru circa 210 mil. euro. Compania lui Florea Diaconu este responsabilă cu producţia celor 5.500 de inele pentru tunelul de 6,2 km.

Delta ACM a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 113 mil. euro cu circa 9% sub nivelul din 2013.

Florea Diaconu ocupă locul 32 în ultima ediţie a Top 300 Capital cu o avere estimată la 125-130 mil. euro.