Dell intenţionează să cheltuiască peste 100 de miliarde de dolari în următorii zece ani, pentru extinderea activităţilor din China şi majorarea vânzărilor în a doua mare economie a lumii.

Compania americană va deschide anul viitor un al doilea centru operaţional în China, la Chengdu, în sud-vestul ţării, pentru a majora producţia, vânzările şi activităţile de suport.

Dell, al treilea mare producător de PC-uri la nivel mondial, va extinde un centru deţinut la Xiamen, unde va angaja încă 500 de persoane.

În trimestrul al doilea, Dell a devansat Hewlett-Packard, liderul mondial al fabricanţilor de PC-uri, plasându-se pe poziţia secundă în privinţa vânzărilor pe piaţa chineză, potrivit companiei de cercetare a pieţei IDC.

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, anticipează că China va înlocui anul viitor SUA, ca cea mai mare piaţă pentru computerele personale.

Purtătorul de cuvânt al Dell, David Frink, a declarat că estimarea privind cheltuielile de 100 de miliarde de dolari este una conservatoare, care include achiziţii de componente şi produse din China.

În 2009, Dell a cheltuit în China circa 23 de miliarde de dolari.

SURSA: Mediafax