Delgaz Grid a încheiat de curând procesul de achiziţie pentru 8 autolaboratoare echipate cu tehnologie laser. Valoarea acestei investiţii este de aproximativ 2 milioane de lei.

Achiziţionarea a 280 de aparate de detectare portabile

De asemenea, alte 3 milioane de lei urmează să fie investite, până la finele acestui an, pentru achiziţionarea a 280 de aparate de detectare portabile, de ultimă generaţie. Acestea vor ajunge în dotarea echipelor specializate, echipe ce acoperă cele 20 de judeţe din aria de responsabilitate a companiei.

Trebuie menționat că cele 8 maşini de detectare întregesc flota companiei care ajunge astfel la 13 autolaboratoare performante, ce permit detectarea scăpărilor de gaz ce pot apărea pe reţelele de distribuţie a gazelor naturale şi care au o lungime totală de peste 22.600 kilometri.

Cea mai modernă tehnologie de analiză a scăpărilor de gaz

Autolaboratoarele deţin cea mai modernă tehnologie de analiză a scăpărilor de gaz, prin spectroscopie laser. Datele furnizate de aceste echipamente sunt procesate de o aplicaţie digitală, instalată pe laptopul autovehiculului.

Prin intermediul aplicaţiei, la finalul zilei se obţine un raport complet care conţine traseul pe care s-a deplasat autolaboratorul, precum şi marcarea exactă a tuturor scăpărilor de gaze naturale, identificate prin coordonate GPS.

În baza acestor informaţii, se planifică activitatea de mentenanţă a sistemului de distribuţie, cu rol determinant în asigurarea securităţii în alimentarea cu gaze naturale a celor peste 3 milioane de clienţi.

De asemenea, compania va achiziţiona tot în acest an şi 280 de aparate de detectare moderne, 70 dintre acestea fiind dotate cu tehnologie laser.

În plus, pentru creşterea siguranţei în exploatare, Delgaz Grid şi-a propus să investească, până la finele acestui an, 207 milioane lei în distribuţia de gaze naturale, obiectivul principal fiind modernizarea a peste 350 kilometri de conducte şi branşamente gaze naturale.

Delgaz Grid vine în ajutorul românilor

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, a lansat la 1 iulie o aplicație dedicată schimbării furnizorului de energie electrică și gaze naturale, care permite schimbul de date și informații între părțile implicate. Platforma este disponibilă pe pagina web Delgaz Grid la adresa https://delgaz.ro/schimbare-furnizori. La platformă au acces gratuit și nediscriminatoriu toți furnizorii de gaze naturale și/sau energie electrică licențiați.

De asemenea, platforma constituie un pas important în direcția automatizării procesării contractelor de distribuție asociate solicitărilor de schimbare a furnizorului.

Prin facilitățile oferite de noua aplicație sunt eliminate disfuncționalitățile inerente transmiterii de date și informații pe canalele tradiționale, și implicit întârzierile sau erorile în procesul de schimbare a furnizorului.

Suplimentar, datele de consum pot fi accesate de către clienții finali, de către furnizorii ce au clienți în zone în care Delgaz Grid deține licență de distribuție sau de către alt furnizor decât cel cu care clientul are contract, cu acordul scris al clientului.

„Criza sanitară prin care trecem a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, importanța digitalizării. Digitalizarea rețelelor de distribuție, a proceselor interne, dar mai ales a celor externe, care implică interacțiunea cu clienții, partenerii de afaceri și instituționali, sunt prioritare în viziunea noastră. Nouă platformă răspunde cerințelor pieții de energie și va aduce un beneficiu real utilizatorilor sistemului de distribuție, fie că sunt consumatori sau furnizori”, a declarat Csulak Ferenc, Director General al Delgaz Grid.