Cel mai mare retail de încălţăminte din Europa, Deichmann va deschide în luna martie o nouă locaţie pe piaţa din România, în cadrul centrului comercial Iulius Mall Timişoara.

Magazinul va fi amplasat la demisolul mallului şi va ocupa o suprafaţă de 550 mp. Compania germană îşi continuă astfel politica de extindere în ţară, reuşind să deschidă în acest fel unitatea cu numărul 23 din România. Deichmann mai deţine magazine şi în oraşele Bucureşti, Arad, Roman, Suceava, Oradea, Făgăraş, Brăila şi Bacău.

Deichmann este lider de piaţă european în domeniul comerţului cu încălţăminte, având peste 28.000 de angajaţi la nivel internaţional. În 2008, retailerul a vândut peste 127 de milioane de perechi de pantofi în cele peste 2.600 de magazine proprii, localizate în Europa şi pe continentul american.

Centrul comercial Iulius Mall Timişoara a fost inaugurat în 2005 şi extins la sfârşitul anului 2009, investiţia totală fiind de 105 milioane de euro, din care 60 de milioane de euro au fost necesari pentru extindere. Centrul comercial are o suprafaţă închiriabilă de aproape 65.000 metri pătraţi şi 310 magazine.