Veniturile totale au urcat la 44,9% din PIB, în perioada iulie – septembrie 2015, de la 44,8% din PIB în precedentele trei luni, în timp ce cheltuielile totale au scăzut la 47,1% din PIB, de la 47,4% din PIB.

Deficitul guvernamental al zonei euro a scăzut uşor în trimestrul trei din acest an la 1,8% din PIB, sub limita oficială de 3% din PIB prevăzută în Tratatul de la Maastricht.

Veniturile totale s-au menţinut la 46,5% din PIB, în perioada iulie – septembrie 2015, în timp ce cheltuielile totale au scăzut la 48,3% din PIB, de la 48,7% din PIB, în trimestrul doi din anul trecut.

Zona euro, care de la 1 ianuarie 2015 număra 29 state membre, odată cu aderarea Lituaniei, îşi revine treptat de pe urma celei mai grave recesiuni înregistrată de la crearea euro, în 1999, provocată de criza datoriilor acumulate după mai mulţi ani de cheltuieli excesive.

Reducerea deficitelor guvernamentale face parte dintr-un plan mai larg destinat refacerii sustenabilităţii finanţelor publice şi recâştigării încrederii investitorilor în obligaţiunile emise de guvernele din zona euro. AGERPRES