Miercuri sunt programate şedinţe comune online ale Comisiilor juridică, pentru apărare şi pentru sănătate ale celor două Camere ale Parlamentului.

Se are în vedere întocmirea unui raport comun pentru  solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr. 240/2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 311/14.04.2020.

Poziții diametral opuse

De asemenea, Comisiile pentru politică economică, afaceri europene, muncă, transporturi şi învăţământ ale celor două Camere se vor reuni în şedinţe online pentru avize comune în cazul decretului preşedintelui Iohannis.

Trebuie precizat că Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul privind prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, în contextul epidemiei de coronavirus.

În timp ce USR și UDMR au anunțat că vor vota decretul, liderii ALDE și PRO România au criticat în termeni vehemenți prelungirea stării de urgență.

Dilemă la PSD

Și din partea PSD au venit critici, dar președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul ”se află într-o dilemă” și nu s-a anunțat încă în mod oficial cum se vor plasa social-democrații față de decretul Președintelui.

Joi, la ora 12,00, va avea loc plenul reunit al Parlamentului pentru dezbatere şi vot pe solicitarea de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României.

Şedinţa de plen va fi online.