Bursa şi-a accelerat declinul la 3,28% în prima jumătate a şedinţei de miercuri, într-o piaţă în care investitorii au introdus mai multe ordine de vânzare decât de cumpărare, în special pe acţiunile celor cinci SIF-uri, ducând preţurile în medie cu 6,06% sub valorile de marţi.

Investitorii de la Bucureşti s-au orientat la tranzacţionare după tendinţa descendentă a marilor burse europene încă de la deschidere, ducând piaţa cu peste 1% sub nivelul de zilei anterioare, precizează Mediafax.-

Acţiunile celor cinci SIF-uri au avut un ritm descendent mai accelerat decât media pieţei încă de la debutul zilei, când au coborât cu 2,11%. Tranzacţiile au continuat să fie realizate la preţuri din ce în ce mai reduse, astfel că în jurul orei 12:45 indicele BET-FI a atins punctul minim al zilei, plasându-se cu 6,43% sub referinţă. La momentul respectiv, indicele general al Bursei, BET-C, era în scădere cu 3,15%.

„Din punctul meu de vedere se pare că pieţele externe intră într-o perioadă de scădere mai îndelungată, care s-ar putea să fie finalul creşterilor din ultimele luni, iar bursa de la Bucureşti urmează această tendinţă. Corecţiile pe SIF-uri pot fi alimentate şi de amânarea unei decizii privind pragul de deţinere, iar, în contextul în care, teoretic, ştiri noi nu vom mai avea decât în iulie, unii investitori au început să vândă acţiunile”, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general adjunct al firmei de brokeraj Intercapital Invest, Adi Lupşan.

SURSA: Mediafax