Premierul polonez avertizează că, după finalizarea construcției conductei de gaz Nord Stream-2, nimic nu va opri Rusia să invadeze Ucraina.

Știu poziția guvernului german care spune că acesta este un proiect economic, însă la est de Oder nimeni nu crede asta”, a spus premierul polonez, potrivit ziarului Libertatea Cuvântului, de la Cernăuţi. Potrivit lui Mateusz Morawiecki, după construirea Nord Stream 2, sistemul de transport al gazului din Ucraina va deveni inutil pentru Rusia, iar atunci „ce îl va opri pe Vladimir Putin să înainteze spre Kiev?”.

„Veți fi surprinși de cel pe care îi voi cita acum, dar Lenin a spus cândva că capitaliștii sunt atât de lacomi încât ne vor vinde până și frânghia cu care îi vom spânzura”, a spus Morawiecki. El a explicat că europenii le plătesc rușilor pentru gaz și aceștia cheltuiesc banii pentru armata, iar Europa va trebui să ceară protecția SUA.

Nord Stream 2 AG, compania care administrează conducta Nord Stream 2, a raportat că a construit în largul marii deja mai mult de 200 de kilometri. De la sfârșitul anului 2019, coridorul de transport al gazului Nord Stream-2 trebuie să transporte anual circa 55 de miliarde de metri cubi de gaze rusești din Federația Rusă prin Marea Baltică în Germania.