Mihai Constantinescu a fost înmormântat cu onoruri militare în cadrul unei ceremonii care a impresionat prin solemnitate. Soția acestuia, Simona Secrier, a mărturisit că ar fi stat și 60 de ani lângă artist în spital. De asemenea aceasta a dezvăluit că va lansa albumul artistului pe care acesta nu a mai reușit să-l scoată pe piață.

„Prietenul, iubitul, tatal meu, absolut tot, inima mea, sufletul meu şi acum este îngerul meu păzitor. Pentru toţi cei care aţi fost alături de mine mă înclin în faţa voastră şi vă multumesc din tot sufletul meu că aţi fost alături de Mihai şi de mine în această perioadă. (Despre Mihai n.red.) un om cum probabil n-o să mai întâlnesc vreodată, un om minunat, un suflet foarte mare. Vreau să-i mulţumesc că m-a primit în viaţa lui”, a spus Simona Secrier.

„Aş fi stat şi 60 de ani”, a mărturisit aceasta când a fost întrebată despre lunile petrecute în spital alături de Mihai Constantinescu.

Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Mihai Constantinescu în semn de „apreciere pentru importanta carieră artistică dedicată muzicii uşoare româneşti, pentru dăruirea prin care s-a impus ca un model al tinerelor generaţii de interpreţi”.

Mihai Constantinescu a murit, marţi seară, la vârsta de 73 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat din luna mai. El a fost înmormântat joi, la Cimitirul Ghencea Militar.