Premierul Victor Ponta a afirmat că a vorbit de două ori cu preşedintele Klaus Iohannis în cursul zilei de miercuri despre dublarea alocaţiilor pentru copii şi i-a transmis şefului statului informaţii despre impactul bugetar al acestei măsuri.

'Eu l-am sunat pe preşedinte astăzi la ora 12 când am auzit despre discuţia din Parlament. I-am spus. Apoi am vorbit iar la ora 15, la depunerea jurământului (noului ministrul al Dezvoltării-n.r.). Nu pot să vorbesc în numele preşedintelui, se va pronunţa domnia sa. Dar, oricum, a ştiut înainte de vot şi după vot de la mine pentru că era o problemă serioasă şi m-am gândit că e normal să ştie', a afirmat Ponta la România TV.

Premierul a explicat că banii necesari pentru această măsură există pentru acest an şi a cerut sprijinul Parlamentului la construcţia bugetului pe anul viitor.

'Banii îi avem pentru anul ăsta dar anul viitor, când facem bugetul mare, am nevoie de sprijinul Parlamentului că banii îi găsim, dar dacă iar se vine cu amendamente cu 'să triplăm la nu ştiu care, să triplăm la ăia' n-o să se poată, pentru că bugetul ăsta nu e un sac fără fund şi până acum l-am gestionat bine în trei ani de zile', a precizat Ponta.

Întrebat dacă nu va avea sprijinul Parlamentului pentru susţinerea măsurii şi pentru 2016, Ponta a replicat: 'Bugetul trebuie să se închidă, se închide în colaborarea Guvern-Parlament. (…) Dar, cum dacă n-am sprijinul Parlamentului pentru buget? N-am sprijinul pentru buget, vine alt guvern, că nu există guvern care n-are buget. Avem în acest moment, însă (…) cu siguranţă o să tăiem din alte părţi, pentru că nu ne-au zis 'aceşti 1,8 miliarde îi luaţi de la Sănătate, de la Educaţie, de la drumuri, de undeva'.