"Am avut primul punct pe ordinea de zi o scrisoare din partea domnului Liviu Dragnea privind convocarea în sesiune extraordinară pentru data de 5 ianuarie, cu ordinea de zi: modificarea Codului Fiscal, a PLX 335 privind modificarea OUG 227. Pe data de 4 ianuarie va lucra Comisia de buget şi pe data de 5 ianuarie va fi sesiune extraordinară", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor deputatul PSD Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

"Pentru persoanele fizice cu venituri din pensii, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate o reprezintă numai partea de venit care depăşeşte valoarea, întregită prin rotunjire în plus la un leu, a unui punct de pensie stablit pentru anul fiscal respectiv. Contribuţia se suportă de la bugetul de stat", potrivit proiectului de lege pentru modificarea Codului Fiscal.

Proiectul de lege care va fi dezbătut în sesiune extraordinară se referă şi la persoanele fizice preluate în plată de către Casa Naţională de Pensii Publice.

"Pentru persoanele fizice preluate în plată de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritorial de pensii, şi de către casele sectoriale de pensii, baza lunară de calcull al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate oreprezintă cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale. Contribuţia se suportă de la bugetul de stat", potrivit sursei citate.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în septembrie 2016. Camera Deputaţilor este for decizional.