PSD nu se dezminte. Chiar dacă fostul premier, Victor Ponta, anunța că social democrații o vor susține pe Laura Codruța Kovesi pentru a ocupa postul de procuror șef European, Dăncilă a negat totul. Premierul nici nu se gândește să o susțină pe Kovesi la Parlamentul European. Ponta spunea că cei de la PSD ar urma să o susțină pe Kovesi în schimbul susținerii Rovanei Plumb la vot.

„Nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi, pentru că mi se pare o abordare firească: când există acuze, suspiciuni asupra unui om, indiferent de postul pentru care candidează, trebuie să lămurească aceste suspicuni şi pe urmă să candideze”, a declarat premierul la finalul Coitetului Executiv al PSD.

„Am văzut că o anumită persoană a venit în spaţiul public cu această informaţie care nu-i face cinste. Este o persoană care a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi. Eu nu fac astfel de negocieri, de trocuri, Singurele mele negocieri sunt în favoarea României”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a afirmat că reprezentanta României la Bruxelles, Luminiţa Odobescu, a primit mandat să voteze împotriva lui Kovesi.