Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) este unul dintre principalii parteneri ai Programului guvernamental Start-Up Nation, oferind şi în cadrul celei de-a doua ediţii a programului un produs de garantare dedicat pentru creditele punte acordate de CEC Bank şi Banca Transilvania.

Începând cu data de 25 iulie 2019, ca urmare a dinamicii pozitive a rezultatelor înregistrate în activitatea de garantare a creditelor acordate în cadrul Programului Start-Up Nation şi eficientizării unor mecanisme interne ale societăţii, FNGCIMM a redus comisionul de garantare până la 1,95% din valoarea creditului.

“Reducerea costurilor de finanţare reprezintă unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor în accesarea surselor de finanţare. Aşadar, am reevaluat riscul asociat acordării garanţiilor în cadrul Programului START-Up Nation şi, pentru a oferi un răspuns adecvat cerinţelor specifice ale partenerilor noştri, am ajustat costurile practicate tocmai pentru a crea premisele unei facilitări a accesului la creditare“, a declarat Gheorghe Lapadat, director general al FNGCIMM.

Comisionul se va aplica garanţiilor noi emise în favoarea beneficiarilor Programului Start-up Nation, inclusiv celor care au situaţii financiare încheiate, cu condiţia ca la data solicitării creditului garantat să aibă o vechime mai mică de 36 de luni de la data înfiinţării. Comisionul de garantare este o cheltuiala eligibilă, care poate fi decontată din ajutorul financiar nerambursabil acordat în cadrul programului Start-Up Nation.