Guvernul vrea să prelungească compensarea carburanților cu 50 de bani încă trei luni. Membrii Cabinetului condus de Nicolae Ciucă se gândesc să prelungească compensarea de 50 de bani la carburanți cu încă trei luni. Acest lucru ar însemna ca reducerea la carburanți să se prelungească din ianuarie până în martie 2003. Măsura expiră deocamdată la sfârșitul lunii decembrie. Informația a fost furnizată pe surse citate de Antena 3.

Trebuie spus că această compensare se aplică atât în cazul motorinei, cât și a benzinei.

Informația vine după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat anterior, că în cea de-a doua parte a lunii decembrie Guvernul de la București ar putea decide dacă va prelungi subvenţia la carburanți de la 1 ianuarie 2023, în funcție de cum vor evolua prețurile. Potrivit spuselor sale, dacă va fi nevoie, atunci Guvernul de la București va lua această hotărâre.

Prețul carburanților a scăzut ușor faţă de prima parte a lunii noiembrie

Veștile în acest moment sunt bune pentru șoferi. Prețul carburanților a scăzut ușor faţă de prima săptămână a acestei luni. De exemplu, în Capitală litrul de motorină costă 8,71 lei, iar cel de benzină 7,50 lei. Ieftinirile, însă, nu vor dura prea mult. Începând din decembrie, preţurile carburanţilor vor creşte, avertizează specialiştii.

Măsura compensării carburanților cu 50 de bani a fost introdusă la finalul lunii iunie a acestui an. Jumătate din această reducere este decontată de către stat, iar cealaltă jumătate de către distribuitori. Mai mult decât atât, compensarea este trecută pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare din țară.

Prețul carburanților în România a ajuns la niveluri record. Conform unor date furnizate de Consiliul Concurenței în luna septembrie s-a arătat că de la începutul anului prețul benzinei a crescut cu 20%, iar cel al motorinei, cu 37%, incluzând reducerea de 50 de bani pe litru de la pompă.

Reducerea prețului la carburanți cu 50 de bani se aplică până la sfârșitul anului

La jumătatea lunii octombrie, Camera Deputaților a aprobat reducerea prețului la carburanți cu 50 de bani, până la finalul acestui an.

Proiectul de lege aprobat extinde până la finalul anului posibilitatea acordării unei reduceri de preț în valoare de 0,5 lei/litru, inclusiv TVA, de către operatorii economici care comercializează benzină şi motorină către clienţii finali, aici fiind vorba de persoane juridice și fizice deopotrivă care achiziţionează carburanţii pentru consumul propriu, precum şi instituirea unui mecanism de sprijin de la bugetul de stat, de 0,25 lei/litru, inclusiv TVA, pentru operatorii economici care acordă această reducere.