Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat luni, după şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, că Lia Olguţa Vasilescu va fi propusă în funcţia de purtător de cuvânt al partidului. Numirea urmează să fie validată de Biroul Permanent al PSD.

Lia Olguţa Vasilescu a fost numită luni şi în funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor, după ce duminică a fost numită în funcţia de consilier onorific al premierului Dăncilă.

„Astăzi (duminică n.r.), am participat la Conferinţa de alegeri a PSD Gorj. Felicitări noii echipe de conducere alese şi preşedintelui Mihai Weber! Oltenia intră în campanie electorala! Oltenii vor realizarea drumurilor expres Piteşti – Craiova şi Craiova – Târgu Jiu, în a căror realizare voi avea prilejul să mă implic personal! Chiar dacă nu am putut să o fac din calitatea de ministru, voi putea să supraveghez lucrările la aceste obiective din funcţia de consilier onorific al premierului pe probleme de infrastructura, singura poziţie care îmi permite să îmi păstrez şi mandatul de deputat de Dolj ales în Parlamentul României”, a scris Vasilescu pe pagina de Facebook.

Fostul ministru al Muncii precizează că a optat pentru funcţia de consilier onorific al premierului pentru că doreşte să se implice în realizarea unor obiective promise de PSD în campania electorală.

După ce a demisionat din funcţia de ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a fost respinsă pe rând de Klaus Iohannis pentru funcţiile de ministru al Transporturilor şi al Dezvoltării.