Raluca Turcan susține că s-a dat un vot în Parlament pentru revocarea președintelui și vicepreședintelui Camerei, chiar dacă propunerea nu a fost supusă la vot de președintele de ședință Florin Iordache, iar acest vot a respectat procedura. În consecință, mai spune lidera grupului PNL, Liviu Dragnea și-a pierdut funcția.

“PSD nu mai deține acea majoritate pe care o deținea în Parlament. Au fugit de un vot pe care noi l-am propus. Va mai exista un vot final. Cele două puncte de pe ordinea de zi, demiterea lui Dragnea și Iordache au fost votate. 
Cele două propuneri au ajuns pe ordinea de zi și au refuzat să le supună votului. Iordache nu avea dreptul să conducă ședința, iar locul lui a fost luat de vicepreședine.  Aceste propuneri de revocare vor fi votate final într-o ședință de plen”, a declarat Raluca Turcan.

Florin Iordache: Nu s-a respectat regulamentul

“A fost o zi tristă în Parlamentul României. S-a încălcat regulamentul. Solicitarea de demitere a lui Dragnea s-a făcut cu încălcarea regulamentului. Schimbarea se poate face numai la solicitarea expresă a liderului grupului parlamentar din care provin.

Nu puteam introduce pe ordinea de zi un proiect de hotărâre cu încălcarea regulamentului. Noi respectăm în continuare dreptul fiecărui partid de a stabili strategii, dar trebuie făcute cu respectarea Constituției și a regulamentului, a declarat”, Florin Iordache.

PSD nu avea majoritate în Camera Deputaților la această ședință. “Lipsesc un număr de colegi deoarece sunt în deplasări, la Bruxelles cu doamna prim-ministru”, a spus Iordache.