Banca Românească a acordat companiei Green PC Ambalaje două finanţări în valoare totală de 15 milioane de lei, pentru care EximBank a emis garanţii în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care o implementează în urma mandatului primit din partea statului român, a anunţat luni banca.

Anunţ important al EximBank

Astfel, cele două finanţări – credit de investiţii de 10 milioane de lei, respectiv linie de credit de 5 milioane de lei – vor permite Green PC Ambalaje, companie din domeniul managementului deşeurilor din flux comercial-industrial, să construiască o nouă hală industrială şi să achiziţioneze utilajele necesare pentru reciclarea, repararea si reutilizarea unor fluxuri de deşeuri colectate, precum şi să-şi asigure necesarul de lichiditate pentru desfăşurarea activităţii curente.

„Filozofia noastră este aceea de a fi prietenoşi cu mediul înconjurător, de a respecta ierarhia valorificării deşeurilor şi de a asigura reciclarea, valorificarea şi eliminarea la standarde ridicate, iar pentru aceasta investim permanent în dezvoltarea de tehnologii care respectă cele mai înalte standarde europene şi internaţionale.

De aceea, suntem încântaţi că am reuşit să găsim parteneri financiari ca Banca Românească şi EximBank care să ne asigure fondurile necesare pentru desfăşurarea activităţii şi care să ne susţină în demersul nostru de a ne extinde capacitatea de reciclare a deşeurilor.

Este o investiţie importantă care se încadrează în economia circulară generând astfel beneficii majore pentru mediu prin reciclarea şi reutilizarea materialelor, în acord cu obiectivele pe termen mediu şi lung ale României şi ale Uniunii Europene”, a spus Cristian Lazăr CEO al Green PC Ambalaje.

Date importante despre Green PC Ambalaje

Green PC Ambalaje s-a desprins în 2018 din grupul Iridex, acţionând astfel ca o entitate separată, specializată în servicii profesionale de management al deşeurilor pentru companiile care desfăşoară activităţi de producţie şi retail din România.

Compania gestionează lunar peste 7.000 de tone de deşeuri de ambalaje, industriale sau periculoase de la cele peste 150 de hypermarketuri şi alţi 300 de clienţi (fabrici, centre comerciale sau logistică, restaurante) din fiecare judeţ care ajung să fie reciclate şi transformate din nou în ambalaje sau energie electrică.

Aflată în continuă expansiune, reţeaua Green Ambalaje deţine în acest moment 9 puncte de lucru ce asigură colectarea, sortarea şi depozitarea temporară a deşeurilor şi estimează ca până la finele acestui an reţeaua să fie extinsă până la 13 puncte de lucru asigurând acoperire naţională completă. Compania are peste 280 de angajaţi şi a încheiat 2020 cu afaceri de 62,5 milioane lei.

Banca Românească are o reţea teritorială de aproape 100 de sucursale şi agenţii. EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea economiei.