Decizie de ultimă oră a Chinei! Persoanele nevaccinate nu vor mai avea voie în diferite locații

Potrivit Insider, peste jumătate din provinciile Chinei doresc să aplice o măsură dură împotriva celor care nu s-au vaccinat. Aceștia nu vor mai avea voie să intre în școli, spitale, supermarketuri și alte locuri publice. Mai mult decât atât, aceștia ar călători cu mașina personală sau pe jos, având în vedere că nu vor avea nevoie nici în transportul în comun.

Sursa anterior citată notează că măsra ar putea intra în vigoare la finalul lunii iulie sa la începutul lunii august.

Un consiliu local din China este de părere că vaccinarea împotriva coronavirusului este o datorie și o obligație, subliniind cât de severă și complicată este situația pandemică. Cu toate acestea, multe comitate sunt de părere că implementarea restricțiilor în diferite instituții și zone publice va fi o mare problemă.

Ce decizii au luat alte provincii

Unele provincii, precum orașul Luzhou din provincia Sichuan cere ca persoanele nevaccinate să furnizeze detalii personale și informații de contact atunci când intră în astfel de locuri, adăugând că ar trebui să fie încurajați să se vaccineze.

Alte provincii au interzis total celor care încă nu s-au vaccinat să intre în locurile publice.

Comitatul Tanghe din provincia Henan a declarat că agențiile sale guvernamentale vor înceta să plătească angajații dacă nu reușesc să se vaccineze, scrie presa locală.

Anunțurile au fost făcute doar la nivel local până acum; Beijingul încă nu a decis ca vaccinurile să fie obligatorii la nivel național.

Cu toate astea, noile restricții sunt în concordanță cu presiunea Chinei de a atinge o rată de vaccinare de 80% – un obiectiv de imunitate colectivă despre care presa chineză de stat a discutat frecvent.

Sursă foto: Dreamstime