Scandalul în care a fost prinsă la mijloc şi Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, s-a încheiat până la urmă cu amenzi, după cum a cerut şi aceasta în mod public.

Au fost identificate 6 persoane din acea fotografie şi au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020

Astfel, joi, 1 aprilie, Poliţia Judeţeană Sibiu a anunţat că au fost identificate şi amendate 6 femei care s-au aflat în bena autovehiculului în care Raluca Turcan şi Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, au fost surprinse nepurtând o mască de protecţie.

În remorcă se aflau însă opt persoane, între care şi un copil. Totuşi, reprezentanţii IPJ Sibiu nu au precizat dacă printre persoanele amendate se află şi Raluca Turcan.

“În urma apariţiei în mediul on-line a unor imagini în care sunt înfăţişate mai multe persoane care nu poartă masca de protecţie în timp ce se află în bena unui autovehicul, poliţiştii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificate 6 persoane de sex feminin, care au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020”, a transmis, joi, Poliţia Judeţeană Sibiu, potrivit news.ro.

Raluca Turcan, amendată cu 500 de lei

Astfel, poliţiştii au reţinut că, în 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, acele persoane nu au purtat masca de protecţie individuală, nerespectând astfel măsurile de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel naţional pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2, fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.000 de lei, potrivit art. 65 lit. h din Legea 55/2020.

Asta ar însemna că, cel mai probabil, Raluca Turcan a fost amendată cu 500 de lei, minimul prevăzut de lege în acest caz.

Ministrul Muncii şi preşedintele CJ Sibiu şi-au recunoscut greşeala şi au spus deja că vor plăti amenda

Tot scandalul a început în acest weekend, după ce Raluca Turcan a fost fotografiată într-o remorcă, fără mască de protecţie, alături de preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, şi alte şase persoane, între care un copil. Imaginile au fost surprinse la acţiunea de împădurire care a avut loc sâmbătă, 27 martie, iar unul dintre participanţi este internat în spital cu coronavirus.

Raluca Turcan a afirmat că a solicitat să fie amendată pentru cele “câteva momente” în care nu a purtat mască la acţiune de împădurire de la sfârşitul săptămânii trecute.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunţat că va plăti amenda pentru că a stat fără mască alături de Raluca Turcan într-o remorcă. “Am greşit şi timp de câteva minute am dat masca jos chiar dacă nu făceam efort fizic”, a transmis Daniela Cîmpean.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin