Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins cererea Direcției Naționale Anticorupție de urgentare a dosarului în care este vizat consilierul de stat al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov.

Cei de la ICCJ nu au vrut să preschimbe termenul de judecată, astfel că următorul termen al procesului a rămas stabilit pentru data de 11 iunie. La primul termen din apel, cel socotit de Liviu Dragnea ca fiind eminența cenușie a PSD, a cerut amânarea pentru a-și angaja un avocat.

În primă instanță, consilierul premierului a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Vâlcov a săvârșit faptele de care este acuzat în perioada în care era primar al municipiului Slatina. Acesta a primit o condamnare de patru ani de închisoare pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția.

Dacă amânările din apel se vor ține lanț este posibil ca Vâlcov să scape de acuzații prin prescrierea faptelor. Mai mult, anunțatele OUG-uri pe justiție l-ar putea scăpa, de asemenea, de pușcărie pe consilierul lui Dăncilă.