Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, marţi, de cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură şi a revocat decizia din 26 august. Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Secţiei pentru judecători a CSM s-a aflat renunţarea la cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a Danei Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de cererea doamnei Gîrbovan Dana Cristina, judecător la Curtea de Apel Cluj, de renunţare la cererea de eliberare din funcţia de judecător, prin demisie, şi, în consecinţă, dispune revocarea Hotărârii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr.1269/26.08.2019”, au transmis reprezentanţii CSM.

Decizia a fost luată cu opt voturi „Da” şi un vot „Nu”.

În 26 august, Dana Gârbovan, propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Justiţiei, a demisionat din magistratură.

„Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am inregistrat la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratura”, a anunţat Dana Gârbovan pe pagina sa de Facebook.
În 28 august, Dana Gârbovan a anunţat că îşi retrage demisia din magistratură.

Dana Gârbovan a scris pe pagina sa de Facebook că a luat act de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea privind numirea sa în funcţia de ministru al justiţiei.

„Voi raspunde public, punctual, motivelor presedintelui, inclusiv aceluia ca propunerea ce ma vizeaza este «total impotriva valorilor democratice», dupa ce acesta isi va motiva in scris si publica hotararea”, adauga ea.