Liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a dat asigurări românilor că nu vor fi introduse taxe noi. Președintele PSD mai susține că bugetul pentru 2023 este unul „bun pentru condițiile actuale”.

Marcel Ciolacu: Nu vor fi taxe noi, asta e o certitudine!

Precizăm că liderii PSD, PNL și UDMR s-au reunit pentru a discuta proiectul de buget pentru anul viitor.

„Nu vor fi taxe noi, asta e o certitudine! Veniturile excepționale… Sunt în continuare adeptul unei impozitări, repet, pe o perioadă nedeterminată pentru veniturile excepționale.

Și mi se pare corect și de bun-simț. Din ce am văzut bugetul aseară împreună cu prim-ministrul avem un buget bun pentru condițiile actuale și asumându-ne că nu va fi introdusă absolut nicio taxă.

Ar fi o greșeală majoră către toți oamenii de afaceri și toate investițiile”, a spus Marcel Ciolacu, în cadrul evenimentului „Forumul Capitalului Românesc”.

Marcel Ciolacu susține coaliția de guvernare

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că susține în continuare actuala coaliție de guvernare.

„Indiferent de cât s-ar discuta, eu susțin această coaliție. Indiferent de ce dispute ar fi între noi, din punctul meu de vedere, în acest moment, pentru o stabilitate politică în contextul foarte complicat, cu războiul la ușă, nu cred că clasa politică, măcar de data aceasta, nu trebuie să împingă Românie într-o nouă aventură.

Avem obligația să facem tot ce ține de noi să încercăm să ne ridicăm cât de cât la așteptările românilor.”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Tensiuni între PSD și PNL

PSD nu este deloc mulţumit de decizia luată de către ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu.

Este vorba despre deja celebra „taxă pe soare”. Radu Ștefan Oprea, purtător de cuvânt al PSD, îi cere lui Virgil Popescu să explice de ce a transpus Directiva Europeană privind energia din surse regenerabile la modul imperativ, prin taxarea prosumatorilor, deși în textul directivei sintagma scrie clar că „statele membre pot să taxeze…”, nefiind vorba despre o obligaţie.

„O întrebare pentru Ministrul Energiei, Virgil Popescu. De ce? De ce a ales să transpună Directiva europeană privind energia din surse regenerabile la modul imperativ, adică prin taxarea prosumatorilor, deși în textul directivei există sintagma <Statele membre pot să taxeze…>.

De ce pune frână dezvoltării energiilor regenerabile prin taxare?”, a afirmat, duminică, Radu Ștefan Oprea.