Stare de alertă pentru Klaus Iohannis. Finul său, Marius Vecerdea a luat o decizie bombă: va candida ca independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Marius Vecerdea este un afacerist sibian, care a fost cununat de Klaus și Carmen Iohannis. El a provocat cutremur la Sibiu după ce a anunțat că va candida ca independent, pentru Camera deputaților, la alegerile parlamentare programate la finalul anului.

Pentru a candida, Vecerdea a avut nevoie de 1910 semnături. „Pe de-o parte, nu sunt așa de multe, înainte era dublu. Atâtea au fost și la locale pentru fiecare partid în parte. Pentru un independent e o chestiune destul de complicată și cu strânsul de semnături, mai ales în situația de pandemie. În prima zi am reușit să strâng 300, stau foarte bine”, a spus Vecerdea pentru Turnul sfatului.

„O semnătură pentru susținerea unui CANDIDAT INDEPENDENT reprezintă un prim pas din obiectivul final al României către un Parlament cu oameni competenți, dedicați și mai ales integrii, către un ALTFEL de Parlament! Pentru mine, această susținere dată prin semnăturile voastre, reprezintă o simplă oportunitate pentru o campanie civică cu obiectivul principal de a reduce absenteismul tinerilor și de a crește nivelul de implicare în procesul electoral prin cunoașterea candidaților și mai ales al mecanismelor de păstrare al echilibrului puterilor statului.”, a postat Vecerdea. El a strâns semnăturile și și-a depus candidatura.

„Dacă relația de prietenie pe care o am cu omul Klaus Iohannis ar fi funcționat după modelul PSD, atunci cu siguranță aș fi fost pe listele PNL. În cazul meu, relația de prietenie este foarte bine separată de orice relație instituțională. Nepotismul nu intră în discuție, ci doar criteriile de performanță.”, a mărturisit Vecerdea despre relația sa cu președintele Iohannis.

El a mai spus că a fost onorat cu o ofertă de a candida ca și cap de lista pe județul Sibiu din partea unui partid, și chiar a avut propunerea de a candida din partea PNL, în alt județ.

„Am refuzat ambele oferte și am ales calea cea mai grea, pentru ca aceasta este racordată perfect la principiile pe care le promovez și la modul meu de a fi, iar campania electorală este pentru mine o oportunitate de a transmite oamenilor că există opțiuni, o motivație în plus pentru implicare, pentru a crește gradul de democrație participativă și nu în ultimul rând pentru bucuria de a învăța și de a interacționa cu oamenii în sensul unor dezbateri care să nască implicare și creșterea nivelului de educație civică”, a susținut el pentru sursa citată.