Carmen Iohannis a avut o apariție bombă în Germania! S-a aflat cu ce sumă s-a remarcat soția președintelui la un eveniment cheie, care a avut loc pe 14 octombrie. În acea zi, Klaus Iohannis a primit distincţia pentru “onorarea marilor merite în procesul european de unificare”, în cadrul festivităţii de la Magdeburg. El a fost însoțit de soția lui, Carmen Iohannis.

Deși evenimentul îi era dedicat șefului statului, soția președintelui Klaus Iohannis a atras toate privirile la Magdeburg. Frumoasa profesoară din Sibiu a purtat o rochie croită special, din brocart prețios și încrustații de mătase. Ea a asortat pantofi escarpin şi o geantă roz. Pentru seara, a îmbrăcat o rochie albastră, tot din brocart, cu încrustaţii de mătase. Cele două ţinute sunt creaţia designerului vestimentar Andreea Tincu, potrivit impact.ro.

Nuanța de albastru este des folosită de Prima Doamnă și o avantajează perfect. Nuanțele ținutei sale fiind în ton cu părul blond închis și ochii albaștri.

Outfit-ul lui Carmen Iohannis a fost creat de designerul român Andreea Tincu, care se ocupă deseori de garderoba Primei Doamne

„Preţul acestor creaţii este de 1.250 de lei pentru fiecare rochie, dar şi 1.000 de lei pentru pardesiul cu o croială unică. Ambele piese vestimentare purtate şi de Carmen Iohannis pot fi achiziţionate de către oricine, fiind disponibile şi pe site-ul oficial”, a precizat Andreea Tincu, potrivit Fanatik.ro.

Klaus Iohannis avea să mulțumească Germaniei pentru onoarea care i s-a adus, dar şi pentru faptul că a organizat acest eveniment în ciuda pandemiei de coronavirus.

„Sunt deosebit de onorat să primesc Premiul „Otto cel Mare”, care are o semnificaţie specială nu numai pentru oraşul Magdeburg şi pentru Germania, ci şi pentru ideea unei Europe unite în jurul valorilor şi idealurilor democratice.

Stimate domnule Ministru Federal, Heiko Maas, vă mulţumesc pentru cuvintele deosebit de calde adresate în discursul dumneavoastră de Laudatio. Aceste cuvinte mă onorează şi constituie o recunoaştere a ataşamentului României faţă de procesul unificării şi al construcţiei europene. Aş dori să mulţumesc şi organizatorilor, care au făcut posibilă desfăşurarea acestei ceremonii speciale, în condiţiile dificile impuse de pandemia de Covid-19 ”, spus Iohannis.

Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu