Carmen Iohannis a avut o apariție cu totul deosebită la decernarea premiilor din Germania, acolo unde președintele Klaus Iohannis a fost onorat cu premiul ”Otto cel Mare”.

Soția președintelui Klaus Iohannis a atras toate privirile la Magdeburg. Frumoasa profesoară din Sibiu a purtat o rochie croită special, din brocart prețios și încrustații de mătase.

”Nuanța o avantajează perfect”

Nuanța de albastru este des folosită de Prima Doamnă și o avantajează perfect. Nuanțele ținutei sale fiind în ton cu părul blond închis și ochii albaștri.

Outfit-ul lui Carmen Iohannis a fost creat de designerul român Andreea Tincu, care se ocupă deseori de garderoba Primei Doamne, scrie cancan.ro.

”O seară specială, în onoarea Președintelui Klaus Iohannis, laureat la Magdeburg, Republica Federală Germania, cu premiul „Otto cel Mare” (”Kaiser-Otto-Preis 2020”).

Prima Doamnă Carmen Iohannis poartă design românesc semnat Andreea Tincu. Rochia este din brocart prețios, cu incrustații mătase.”, a scris designerul Andreea Tincu pe pagina sa de Facebook.

Președintele a primit distincția pentru ”onorarea marilor merite în procesul european de unificare”.

”Proiectul european are nevoie de unitate, coeziune și solidaritate”

”Accept acest premiu european în numele compatrioților mei. Susținerea lor entuziastă pentru cauza europeană, pentru valorile și principiile care ne unesc în Europa îmi dă încredere să acționez în continuare pentru ca România să se afle, alături de celelalte state membre, alături de Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene, în centrul procesului de consolidare a proiectului european.

Consider acest premiu o reconfirmare a crezului permanent al ţării mele într-o Europă unită în pace și democrație. Acest premiu este și un îndemn pentru mine, personal, de a transmite mai departe cetățenilor români, tinerilor în primul rând, convingerea că împreună vom reuși să depășim multiplele provocări ale lumii de astăzi”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Președintele a susținut că proiectul european are nevoie în aceste momente de unitate, coeziune și solidaritate.