În iulie 2018, Anca Jurma a fost delegată de către procurorul general Augustin Lazăr pentru interimatul la şefia DNA.

Procurorul Anca Jurma a renunţat însă la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în ziua în care secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) trebuia să discute propunerea de prelungire a delegării sale la conducerea DNA. O decizie în acest sens a fost amânată, în 20 decembrie, de membrii secţiei, scrie News.ro.

Secţia pentru procurori a CSM s-a reunit în şedinţă, pe ordinea de zi regăsindu-se mai multe note ale  Direcţiei resurse umane şi organizare, care vizează eliberări sau menţineri în funcţie, dar şi delegări sau prelungire a unor delegări în funcţie.

Între acestea se afla şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului Anca Jurma.

Jurma a preluat în 12 iulie mandatul de procuror-şef interimar al DNA. În 20 decembrie, Secţia pentru procurori a CSM a amânat decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA. 

La Direcția Națională Anticorupție urmează să fie numit un alt interimar, a anunțat ministrul justiției, Tudorel Toader, la ieșirea de la ședința CSM, acesta precizând că stabilirea unei noi propuneri pentru conducerea interimară DNA se va stabili într-o ședință ulterioară a CSM.