Un judecător din San Jose (California) a decis că Samsung a folosit tehnologia Apple pentru a realiza anumite componente ale popularelor sale iPhone şi iPad, condamnând-o la plata unei despăgubiri de 1,05 miliarde de dolari către societatea americană. În urma acestei decizii favorabile, Apple a hotărât să ceară şi interzicerea comercializării anumitor produse Samsung pe piaţa SUA.

Potrivit unei note a justiţiei americane, pe data de 6 decembrie va fi luată în discuţie şi posibilitatea creşterii amendei pentru grupul sud-coreean, care s-ar putea tripla.

În schimb, pe data de 20 septembrie va avea loc audienţa dedicată cererii Samsung de ridicare a interdicţiei care vizează din luna iunie tableta sa Galaxy Tab 10.1, judecătorii stabilind că aceasta nu a fost copiată de la Apple.

Acest proces, cel mai amplu din SUA în ultimele decenii pentru violarea de brevete, poate avea consecinţe majore pentru piaţa produselor informatice.

Sursa: Agerpres
Citeşte şi: Samsung pierde prima bătălie cu Apple. Trebuie să plătească despăgubiri de 1,051 mld. USD Efectele unei bătălii pierdute: Capitalizarea Samsung a scăzut cu 12 mld. USD