CFR Călători va lansa, începând de joi, serviciul prin care pot fi achiziţionate bilete de tren cu plata online. Serviciul denumit „Bilete CFR Online” va permite achiziţionarea de bilete CFR pentru traficul intern la toate trenurile accelerate, rapide şi intercity, oricărui utilizator persoană fizică sau juridică, înregistrată pe pagina de internet a companiei feroviare.

Biletele CFR cumpărate online de pe site-ul www.cfrcalatori.ro sunt nominale, iar călătorii se pot prezenta direct la tren cu acestea tipărite la orice imprimantă, sau cu ID-ul biletelor plus un act de identitate. Totuşi, CFR Călători recomandă prezentarea în tren cu biletul tipărit, pentru evitarea oricăror neînţelegeri.

În cazul persoanelor fizice, călătorii vor primi pe e-mail toate detaliile necesare călătoriei. Aceste informaţii vor fi de asemenea disponibile şi în profilul propriu de utilizator.

Sistem non-stop, prin Raiffeisen Bank

Biletele pot fi achiziţionate online 7 zile din 7, însă numai cu o anticipaţie cuprinsă între 3 şi 30 de zile, pentru adulţi, copiii, elevi sau studenţi, la toate trenurile care circulă cu regim de rezervare în trafic intern. Plata online se face prin card bancar, utilizând interfaţa electronică a Raiffeisen Bank.

„Aceasta este banca autorizată de Romcard pentru a facde comerţ online. Plata se poate face cu orice card, iar pentru fiecare tranzacţie, banca va percepe un comision de 1,5 lei”, au explicat pentru Capital.ro, reprezenzanţii CFR Călători.

Cumperi şi călătoreşti. Nu poţi amâna şi nici anula biletul

Biletele CFR cumpărate online nu permit amânarea, anticiparea sau întreruperea călătoriei.

Conform reprezentanţilor CFR Călători, printr-o tranzacţie pot fi cumpărate maxim 6 bilete de călătorie, însă numărul tranzacţiilor nu este restricţionat în niciun fel.

Costuri mai mici numai pentru CFR Călători

În timp ce pentru călători, sistemul de achiziţie online a biletelor va presupune costuri suplimentare de 1,5 lei pentru fiecare tranzacţie efectuată, vânzarea online a biletelor presupune costuri mult mai mici, pentru CFR Călători, pentru că:

* nu sunt implicaţi operatori umani angajaţi în acest sens
* nu sunt necesare echipamente şi licenţe pentru softurile de aplicaţie
* nu există costuri suplimentare pentru achiziţionarea cartoanelor termoreactive necesare tipăririi legitimaţiilor

Biletele vor putea fi cumpărate prin accesarea secţiunii specializate de pe site-ul CFR Călători, alegerea ofertei dorite (rută, dată, tren, locuri etc.) şi plata prin card a contravalorii biletelor. Persoanele juridice autorizate pot folosi aceeaşi procedură în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu CFR Călători.