Au trecut aproape șapte luni din acest an și Guvernul nu a reușit să inaugureze niciun km de autostradă. Conform datelor oficialilor guvernamentali, prima porțiune de autostradă inaugurată în acest an va fi cea demolată în toamna anului trecut. Mai exact, oficialii Ministerului Transporturilor vor să redeschidă  lotul 3 de autostradă Orăștie-Sibiu, închis din cauza unor defecțiuni după 10 luni de la inaugurare, în luna septembrie. Chiar dacă mai sunt 40 de zile până în septembrie și niciun utilaj sau muncitor nu se află pe șantierul autostrăzii demolate, oficialii Ministerului Transporturilor dau asigurări că șoferii vor circula, din luna septembrie, pe tot tronsonul de autostradă Orăștie-Sibiu. În 23 decembrie 2015, oficialii Ministerului Transporturilor au anunțat inaugurarea ultimul tronson de autostradă, respectiv lotul 2 de autostrada Timișoara-Lugoj.
Pentru acest an, pe lângă redeschiderea autostrăzii demolate, oficialii Ministerului Transporturilor ar putea inaugura lotul 2 de autostrada Lugoj-Deva (15 km), realizat tot de constructorul porțiunii demolate, Salini Impregilo și 8,7 km din autostrada Transilvania, Gilău-Nădășelu.

La începutul acestui an, oficialii CNADNR sperau să deschidă în 2016 aproximativ 95 km de autostrada. Pe lângă lotul 2 de autostradă Lugoj-Deva și porțiunea de șosea la patru benzi Gilău-Nădășelu, oficialii guvernamentali și-au plănuit să deschidă și tronsoaele 3 și 4 aflate pe aliniamentulu Lugoj-Deva plus încă două porțiuni din autostrada Sebeș-Turda.