Toni Neașcu, cel care le-a reprezentat pe Bombonica Prodana și pe Olguța Șefu în dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, susține că liderul social-democraților avea o soluție prin care putea scăpa de închisoare, dar a refuzat-o, relatează Mediafax.

„Liviu Dragnea avea o soluție aproape sigură prin care scăpa de executare. Fapta reținută în sarcina dumnealui este definiția prin excelență a traficului de influență politică, adică aceea fapta prin care, prin folosirea funcției de conducere dintr-un partid, se creează un avantaj patrimonial (salarii nemeritate) unor terțe persoane. I s-a prezentat această variantă. Din păcate, schimbarea încadrării juridice în această faptă, care ar fi fost prescrisă și astfel ar fi scăpat, nu a fost acceptată, chiar de dumnealui, ca varianta de apărare”, scrie apărătorul, pe Facebook.

Avocatul reclamă astfel o gafă în construirea strategiei de apărare a lui Liviu Dragnea.

„E singurul meu motiv de nemulțumire în ce privește strategiile de apărare în acest dosar, în care Bombonică Prodan a fost achitată curat și va primi banii înapoi pe care deja i-a achitat drept prejudiciu iar Șefu Olguța a primit 1 an cu suspendare, de la cei 3 inițiali, fiind achitată pentru abuz în serviciu (ele fiind clientele mele). În rest, din acest dosar rămân cu lămurirea la CCR a definiției abuzului în serviciu, a constatării nelegalitatii completelor de 5 judecători și poate, vom vedea, și a nelegalitatii completelor nespecializate. Dosar greu, dar frumos și motivant”, completează Adrian Toni Neacșu.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost încarcerat luni, 27 mai, în Penitenciarul Rahova după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Şi fostul director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, Floarea Alesu, a rămas cu condamnarea din prima instanță, de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare.