Nevoile și cerințele diferite ale noilor generații vis-a-vis de televiziune și de ceea ce urmăresc acestea au determinat apariția Smart TV-urilor și a aplicațiilor de streaming, mai nou, consumatorii putând să se uite la televizor online. Până și canalele de televiziune și-au dezvoltat aplicații de pe care să poți privi emisiuni live, în reluare, meciuri, emisiuni de divertisment, știri, filme sau seriale. Pentru a putea avea parte de acest gen de televizor online este necesar să aveți fie un laptop, smartphone, PC sau, cel mai evident, un televizor de tip Smart TV, toate acestea cu conexiune la internet. Achiziția unui astfel de televizor este destul de costisitoare, mai ales dacă alegem un model de televizor high-end cu display mare, însă iată câteva motive pentru care un Smart TV vă poate schimba experiența cu televizorul:

Calitatea imaginii

Smart TV-urile nu au apărut pe piața de larg consum de mult timp, ceea ce înseamnă că și tehnologia folosită pentru fabricarea acestora este de ultimă generație. Primele astfel de televizoare au fost lansate în 2015, tocmai ca televizoare high-end. Fie că vorbim despre televizoare cu ecran LED, OLED, QLED sau despre televizoare HDR, Full HD, 4k sau chiar 8k, poți să fii sigur că vei avea parte de imagine la o calitate mult mai mare față de televizoarele din generațiile vechi. Vei putea urmări filmele și serialele tale preferate la cea mai bună rezoluție pe un televizor online.

Tu alegi la ce te uiți

Bineînțeles că și la televizorul clasic tu alegi post-ul pe care îl vizionezi, dar Smart TV-ul merge mai departe și îți permite, prin diferite aplicații, să alegi serialul, filmul, videoclip-ul sau emisiunea pe care vrei să o urmărești. De multe ori schimbăm canalele fără a găsi ceva ce ne încântă și fie ne mulțumim cu o emisiune sau un film la întâmplare, fie stingem televizorul și ne lăsăm păgubași. Acesta nu este cazul pentru un televizor online. Experiența cu un astfel de televizor este mai permisivă și mult mai plăcută.

Varietate

Un alt plus al acestor tipuri de televizoare o reprezintă varietatea modelelor. Mare parte din producătorii de televizoare au în gama lor și Smart TV-uri de diferite mărimi și modele. Atunci când alegi firma de la care dorești să îți achiziționezi noul televizor testează platforma pe care acesta operează. Această platformă este aceea ce face televizorul ”smart” și cea care îți permite să te uiți la televizor online și este diferită ca interfață de la un producător la altul. Fie că vorbim despre Android TV, Tizen Smart Hub sau Chromecast, testează-le pe toate și alege una ce se pretează nevoilor tale. De asemenea, alege o dimensiune potrivită pentru distanța dintre suportul televizorului și canapea sau fotoliu.

Un televizor prea mare s-ar putea să îți dăuneze privirii și nici nu vei avea parte de cea mai bună experiență. Indiferent de ce așteptări ai de la Smart TV-ul tău, fii sigur că vei găsi unul pe placul tău.

Preț

Când auzi Smart TV este normal să te gândești la un preț ridicat și astfel să nu fi dispus să optezi pentru un astfel de televizor. Este adevărat că în momentul în care acestea au fost lansate pe piață aveau un preț destul de mare și nu se adresau tuturor utilizatorilor, dar nu se mai pune problema acestui lucru acum. Prețul Smart TV-urilor a scăzut considerabil și îți poți achiziționa un televizor care să se încadreze în bugetul tău chiar și de la o firmă high-end. Este evident că există în continuare modele noi de televizoare care sunt, evident, scumpe și poți opta sau nu pentru ele. Un Smart TV reprezintă o investiție pe termen lung, mai ales acum când posibiliățile de a te uita la televizor online se extind și diversifică cu apariția diferitelor aplicații.