Având în vedere că trăim într-o eră digitală, în care ritmul vieții noastre de zi cu zi e tot mai alert, e și firesc. Când vine vorba de a avea o casă modernă, trebuie să începem cu “scheletul ei”. Adică cu instalația electrică, prizele și întrerupătoarele. Și nu putem discuta despre comutatoare moderne fără să discutăm despre întrerupătoare touch.

Întreruptoarele noi sunt disponibile într-o mare varietate de opțiuni, cum ar fi întrerupătoarele cu variator, cele care au presetări diferite, întrerupătoarele cu senzori, care luminează automat încăperea atunci când o persoană intră într-o cameră. Există multe sisteme de control al iluminatului care pot acționa iluminarea în întreaga casă. De asemenea, există și întrerupătoare touch wireless, cu telecomandă portabilă, fără fir. Toate aceste opțiuni oferă nu doar control personalizat al iluminării, ci și economii de energie. Dar nu toate sunt la fel și nu toate merită investiția. Tocmai de aceea am decis să explicăm avantajele întrerupătoarelor touch.

Prețuri și investiții

Atunci când vine vorba de întrerupătoare touch, prețurile începe de la 50 de lei. Asta înseamnă că nu e nevoie să cheltui o sumă fabuloasă pentru a avea o casă modernă, cu accesorii smart și consum redus de energie. În plus, ramele acestor întrerupătoare sunt din sticlă securizată și rezistentă la foc, pentru a preveni accidentele. Adică nu vorbim doar despre costuri reduse și capacitatea de a reduce consumul de energie – datorită variatorului integrat, ci și de calitate. Am menționat că produsele au și garanție 36 de luni, cu înlocuirea produsului pe loc?

Detalii și avantaje

Când optezi pentru întrerupătoare touch, nu doar consumul redus de energie e important. Drept este că unele modele permit modificarea intensității luminii din cameră, adică un plus de confort la preț mic, cu reducerea consumului. Dar beneficiile nu se opresc aici. Modelele sunt realizate cu rame din sticlă securizată, sticlă care este rezistentă la zgârieturi și la umiditate. Întrerupătorul va arăta mereu impecabil, indiferent dacă este montat în casă sau la birou. În plus, aceste întrerupătoare sunt ideale și pentru restaurante, săli de conferință sau hoteluri de lux, unde se montează la fel de ușor.

Cele mai multe întrerupătoare touch au funcție de revenire și sunt ușor de găsit pe întuneric. Ledul luminează și emite un sunet clar, iar culoarea lui arată dacă întrerupătorul este oprit sau pornit. Sticla este rezistentă la zgârieturi, dar asta nu înseamnă că e dificil de folosit. Din contră! Vorbim despre modele cu simț tactil capacitiv, ceea ce înseamnă că ai control total cu un simplu gest: o atingere. Un alt aspect foarte important este că produsul este ignifug. Sticla securizată din care este creat și panoul ignifug din spate asigură o rezistență sporită la temperaturi ridicate. Și cea mai bună protecție. (P).