Asirom a avut anul trecut un volum de prime brute subscrise pentru asigurările de locuinţe de 37.057.474 lei şi un număr de poliţe de 175.244 .

"Pentru asigurări obligatorii de locuinţe, Asirom a intermediat in 2013 pentru PAID 18.200 de polite. Asigurările obligatorii nu constituie prime brute subscrise pentru Asirom", au mai spus oficialii companiei.

Numărul contractelor de asigurări obligatorii pentru locuinţe (PAD) a atins 1.162.716 la sfârşitul lunii aprilie, faţă de 1.085.078 de poliţe, la finele lunii precedente, potrivit datelor publicate pe site-ul propriu de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale – PAD – acoperă daunele produse construcţiilor cu destinaţia de locuință de oricare dintre cele trei riscuri de catastrofe naturale – inundaţii, cutremur, alunecări de teren, ca efect direct sau indirect al producerii acestora.

Poliţele de asigurare obligatorie a locuintelor costă 20 euro pentru locuinţele de tip A (la care suma maximă asigurată este de 20.000 euro) şi 10 euro pentru locuinţele de tip B (cu o suma maximă asigurată de 10.000 euro).

Locuinţele de tip A sunt cele din cărămidă, beton armat sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament şi/sau chimic. Locuinţele de tip B sunt din cărămidă nearsă sau orice alte materiale nesupuse unui tratament chimic şi/sau termic.